Wykonanie
Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych osób, gdzie miłość i radość wypełnią Wasze
serca życzy Dusia :)
2
białka100 g
cukru pudrułyżeczka
soku z cytrynyłyżeczka
mąki ziemniaczanejzielony barwnik (szczypta w proszku, łyżeczka w żelu)perłowy barwnik śnieżny
cukrowe gwiazdki i snieżynki (klik)brokatowe
pisakiBiałka ubić na sztywną pianą.Stopniowo po łyżeczce dodawać
cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.
Potem dodać
sok z cytryny i
mąkę ziemniaczaną.Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.Do masy dodać barwniki - barwnik śnieżny spowoduje poświatę perłową.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, najlepiej z końcówką gwiazdką i wyciskać na papier do pieczenia stożki przypominające choinki.Piekarnik nastawić na 140 st.C. - włożyć blachę i przy uchylonych drzwiczkach suszyć
bezy przez około 40 minut (jeśli będą się bardzo rumienić przykryć wierzch papierem do pieczenia).Wyłączyć piekarnik i zostawić do całkowitego ostudzenia w nim.Dekorować
beziki kolorowymi pisakami, na kropki z pisaków przyklejać posypki.