ßßß
4 papryki (różne kolory)ostra papryczkabakłażancukiniapuszka pomidorów3 cebule3 ząbki czosnkusól, pieprz, zioła prowansalskieolejnatka pietruszkiCebulę pokroić w kosteczkę, a czosnek w plasterki.Do garnka wlać olej i podsmażyć cebulę aż będzie szklista.Dodać czosnek i chwilę razem smażyć.Papryki, najlepiej w 3 kolorach oraz małą papryczkę ostrą pokroić na małe kawałki, paseczki lub kwadraciki i wrzucić do garnka.Bakłażana ze skórką pokroić w grubą kostkę, posolić i odstawiać aż puści sok.Z cukinią postąpić tak samo, ale nie trzeba solić.Wrzucić do garnka bakłażana i cukinię, dodać sól, pieprz i zioła.Dusić jakiś czas razem pod przykrywką, aż warzywa zmiękną, ale się nie rozpadną.Pod koniec dodać pomidory w puszce razem z sokiem i jeszcze chwilę dusić razem.Już na sam koniec można dodać natkę pietruszki posiekaną i wymieszać.