Wykonanie
A na obiad w niedzielę możemy podać
polędwiczki wieprzowe pieczone z dodatkiem jarzynki - ratatouille.SKŁADNIKI:4 ząbki
czosnkusól,
pieprzolej2
paprykicukiniabakłażancebulapomidory krojone
tymianekMięso umyć, osuszyć, natrzeć wyciśniętym
czosnkiem,
solą i
pieprzem, obsmażyć na
oleju, przełożyć do brytfanny. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 30 minut.Wszystkie warzywa umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni zeszklić na
oleju cebulę 3 ząbkami
czosnku, dodać
paprykę,
cukinię i
bakłażana, chwilę poddusić, dodać
pomidora i
przyprawy. Warzywa przełożyć do brytfanny z
mięsem i piec razem jeszcze ok.15 minut.Podawać z
ziemniakami, frytkami,
ryżem lub
makaronem.