Wykonanie
Wraz z nadejściem jesieni, czas powrócić do rozgrzewających, ciepłych śniadań.
Kasza jaglana sprawdza się w tej sytuacji idealnie - jest zdrowa, zapewnia nam dużo energii na cały dzień, w dodatku nie zawiera glutenu i ma właściwości oczyszczające. Koniecznie dodajcie
kaszę jaglaną do swojego codziennego menu :)porcja dla dwóch osób

60g
kaszy jaglanej1,5 szklanki
mleka krowiego lub roślinnego3 łyżki
rodzynekszczypta
cynamonu4 łyżki
musu jabłkowego4 łyżki
jogurtu greckiego2
śliwkiKaszę przelej zimną
wodą, a następnie ugotuj w 1,5 szklanki
mleka, tak aby była miękka. Pod koniec gotowania dodaj
rodzynki. Odstaw do przestygnięcia. Uszykuj dwie wysokie szklanki lub dwa słoiki. Do każdego z nich przełóż po połowie
kaszy jaglanej, oprósz delikatnie
cynamonem, a następnie wyłóż po 2 łyżki
musu jabłkowego i dwie łyżki
jogurtu greckiego. Jaglankę udekoruj pokrojonymi
śliwkami.Smacznego :)
