Wykonanie
Powoli przychodzi do nas wiosna :) Na razie całkiem nieśmiało, ale już można zauważyć pierwsze pąki na drzewach. Czas, więc na małą rewolucję na talerzu: więcej kolorowych warzyw,
owoców :) W myśl tej zasady, dziś na śniadanie zielone naleśniki z świeżymi warzywami :)przepis na 9 naleśników
200 g
mąki pszennej200 g
świeżego szpinaku2
jajka2 łyżki zielonego pesto400 ml
wody gazowanej+ opcjonalnie
oliwa do smażenia
Szpinak zmiksuj z 200 ml
wody. Następnie dodaj
jajka,
mąkę i pesto. Całość zmiksuj dokładnie. Podczas miksowania dodawaj
wodę, tak aby ciasto nie było zbyt gęste. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Podawaj je z
serkiem śmietankowym i świeżymi warzywami :)Smacznego :)