Wykonanie
Kolejna
sałatka w zdrowej wersji. Tym razem z
jajkiem i
awokado - moimi ulubionymi składnikami.
Sałatka z
awokado i
jajkiem( liczba porsji: 1)
100g
rukoli2
jajkapół
awokadołyżka
nasion słonecznikaJajka gotujemy na miękko, czyli ok. 3-4 minut licząc od czasu zagotowania się
wody.Na płaskim talerzu rozkładamy umytą i wysuszoną
rukolę.
Awokado obieramy, kroimy w cienkie paski i także układamy na
rukoli.
Słonecznik prażymy na suchej patelni. Gdy
jajka się ugotują, przelewamy je zimną
wodą, obieramy i kroimy w ósemki.Na talerzu układamy pokrojone
jajka, posypujemy
słonecznikiem.Zjadamy jako samodzielny posiłek, lub z grzankami.
http://www.sante.pl/
Angelika KnopLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula
eget dolor Aenean
massa.Aenean commodo ligula
eget dolor Aenean
massa.You Might Also Like