Wykonanie
Ciągle słyszymy, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Staram się trzymać tych dietetycznych zasad. Nie zawsze to śniadanie jest wymyślne, zjedzone w spokoju. Często to zwykły
jogurt zjedzony z prędkością światła, bo wskazówka zegara znów biegnie za szybko.Dziś korzystając z ostatnich dni wakacji,
piję cudowną białą
kawę i leniwie zabieram się za przygotowanie jajecznicy. Tak, to chyba jedno z moich ulubionych śniadań.
2
jajkaodrobina
masła5-6
kurekpół ostrej
czerwonej paprykisól,
pieprzZaczynamy od
kurek. Wyjemy je dokładnie i kroimy na mniejsze części. Papryczkę także siekamy w drobną kostkę.
Patelnię rozgrzewamy. Wykładamy
masło, zmniejszamy ogień i wrzucamy
kurki i
paprykę. Lekko je podsmażamy.W miseczce rozbijamy 2
jajka, dodajemy
sól i
pieprz. Masę wylewamy na patelnię i energicznie mieszamy.Długość smażenia zależy od naszych preferencji
smakowych ;) Ja wolę taką średnio wysmażoną ;)