Wykonanie
Tak mi się zachciało
jajka na miękko, że oczywiście je zrobiłam, ale ...! żeby nie było nudno, pływa sobie w
papryce czerwonej. Parę
razy migła mi taka właśnie propozycja w tv, więc postanowiłam ją do siebie przemycić.Fajnie to wygląda, smakuje wybornie, aaa, no i jest mega szybką wersją
śniadaniową.Przygotowanie: 5 minutKoszt: 2-3 złSkładniki:
jajkoplaster
czerwonej paprykisól,
pieprzłyżka
masłaMasło rozpuszczam na patelni, delikatnie oprószam
solą, żeby nie pryskało.
Paprykę myję dokładnie, odcinam plaster mniej więcej grubości 2 cm, po czym układam na
maśle.
Jajko myję, wbijam do krążka
papryki i smażę chwilę.
Solę,
pieprzę, e voila;)* Jeśli przy smażeniu
jajka, wycieknie Wam ono
spod papryki, wystarczy drewnianą
łopatką odciągnąć ścięte
białko.
A już za chwilę odbędzie się konkurs, zaglądajcie...;)