Wykonanie
Propozycja na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Idealna, bo jej przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 minut. A efekt? No cóż spróbujcie sami ;)Ekspresowa pizza
2 opakowania gotowego
ciasta francuskiego0,5 kg
pieczarek300g goudy
koncentrat pomidorowyzioła prowansalskieZaczynamy od
pieczarek. Za pomocą malaksera ścieramy je na tarce o grubych oczkach.
(Oczywiście jeśli ktoś nie posiadam tego urządzenia, może je zastąpić zwykłą tarką).Następnie dusimy
pieczarki na odrobinie
oliwy, przyprawiając je do smaku
pieprzem i
solą. Po 20 minutach
pieczarki powinny być gotowe. Polecam zrobić to wcześniej, tak aby zdążyły przestygnąć.Kolejnym składnikiem jest
ser - ścieramy go na tarce o grubych oczkach.
Ciasto francuskie kroimy na 4 pasy. Każdy z nich dzielimy jeszcze na pół, tak aby powstało w
sumie 8 prostokątów. Brzeg każdego prostokąta zawijamy w rulonik, tak aby powstała taka
ramka ;)Każdy kawałek smarujemy cienko koncentratem, wykładamy po 2 łyżki
pieczarek, posypujemy
startym serem i
ziołami prowansalskimi.
Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.Podajemy z ulubionymi dipami.