Składniki1 pierś z kurczaka1 opakowanie ciasta francuskiego0,5kg pieczarek1 jajko1 sólpieprzzioła prowansalskieSposób przygotowaniaKrok 1Na patelni podsmażamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Niech pozostaną na patelni do momentu, aż wyparuje z nich cała woda.Krok 2Pierś kurczaka kroimy wzdłuż na centymetrowe plastry. Solimy i oprószamy ziołami prowansalskimi.Krok 3Ciasto francuskie rozwijamy i wzdłuż po środku kładziemy na nim przyprawionego surowego kurczaka. Pierś przykrywamy podsmażonymi pieczarkami.Krok 4Ciasto francuskie nacinamy na brzegach. Co około 2,5 cm robimy nacięcie o długości około 8 cm. Z obu stron ciasta równolegle, tak aby można je było zapleść w warkocz. Zaplecione ciasto smarujemy rozkłóconym jajkiem.Krok 5Wkładamy do długiej wąskiej blaszki wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku przez około 40 minut w 170 stopniach.Krok 6Podajemy z czosnkowym lub tatarskim albo surówką z sezonowych warzyw.