Wykonanie
Przetwory z
malin na zim ę - sok oraz
galaretka (d ż em) to sprawdzone domowe przepisy.
Galaretka b ę dzie idealnym dodatkiem do ś niadania, do rogalików, bu ł eczek, ciast i deserów ...., itp.
Maliny maj ą du ż o witamin, a zw ł aszcza cenn ą dla zdrowia, witamin ę C.
Malinowa galaretka jest pyszna, pachn ą ca i niezwykle aromatyczna. Zim ą b ę dzie mi ł ym wspomnieniem lata ....Składniki: 2 kg
malin + 2 kg
cukruPrzygotowanie: Z
malin i
cukru przygotuj sok wed ł ug tego przepisu .
Maliny pozosta ł e po ods ą czeniu soku przetrzyj przez sitko. Zagotuj krótko i rozlej do s ł oiczków. Wytrzyj brzegi i mocno zakr ęć . Odstaw w ch ł odne miejsce. B ę dzie pyszna
galaretka - z tej ilo ś ci sk ł adników wychodz ą trzy s ł oiczki.