Wykonanie
Łosoś grillowany to pomys ł na danie z ł
ososia pieczonego w marynacie. Przepis na obiad, na imprez ę, na grilla, na kolacj ę oraz na specjalne okazje ....Sk ładniki na 4 osoby:4 dzwonka
łososiaNa marynatę:2 łyżeczki
soli morskiej gruboziarnistej1-2 łyżeczki
suszonego oregano2 łyżki
oliwy z oliweksok z 1
cytryny2-3 ga łązki
pomidor ów koktajlowychDo dekoracji:
pomidorki koktajlowePrzygotowanie:Przygotuj ryb ę: dzwonka
łososia opłucz, osusz, s krop
oliwą i
sokiem z cytryny (jeśli lubisz wytrawny smak marynaty). Posyp obficie
ziołami i
solą, przykryj folią, odstaw w marynacie na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzej do 250 °C. Ł
ososia wstaw na ruszt lub do gorącego piekarnika z funkcją grilla na 30-35 minut.
Pomidorki: op łucz, pozostaw na gałązkach lub ponadziewaj na szpadki do szaszłyk ów. W ł ó ż do grilla na 10 minut przed końcem pieczenia
łososia. Po upieczeniu
rybę delikatnie przeł ó ż na talerze. Udekoruj
pomidorami.
..... Zobacz więcej - Przepisy na dania z ryb:
Pstrągi z pieca po wiślańsku
Szpinakowe tagliatelle z
łososiem