ßßß Cookit - przepis na Łosoś z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi

Łosoś z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi

nazwa

Wykonanie

C hrupi ą ca ryba, pieczona w aromatycznej marynacie. Plus szaszłyki z soczyst ymi, delikatnie s ł odki mi pomidork ami. Do przygotowania tego dania wykorzysta ł am dzwonka, bo s ą smaczne i pi ę knie wygl ą daj ą na stole. N ajlepiej smakują, podane z kieliszkiem dobrego wina. Polecam ł ososia, t o smaczna, zdrowa ryba. Najlepiej, ż eby uda ł o si ę Wam dosta ć ryb ę z dzikich po ł owów, a nie hodowlaną. Przygotowanie tego pysznego i wykwintnego dania jest bardzo proste .... Oto przepis ....
Sk ładniki (na 4 osoby): 4 dzwonka łososia, 1/2 łyżki soli morskiej, 1-2 łyżeczki suszonego oregano, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny
ga łązki pomidor ów koktajlowych;
Przygotuj ryb ę : dzwonka ł ososia op ł ucz, osusz, w ł ó ż do brytfanki. Skrop oliw ą i sokiem z cytryny (je ś li lubisz wytrawny smak marynaty). Posyp obficie zio ł ami i sol ą, przykryj foli ą, odstaw w marynacie na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzej do 250°C. Brytfank ę z ryb ą wstaw do gor ą cego piekarnika na 30-35 minut. Pomidory : op ł ucz, pozostaw na ga łą zkach lub ponadziewaj na szpadki do szasz ł yków. Prze ł ó ż do brytfanki na 10 minut przed ko ń cem pieczenia ł ososia. Po upieczeniu ryb ę delikatnie prze ł ó ż na talerze. Udekoruj pieczonymi pomidorami koktajlowymi.
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2014/03/osos-z-grillowanymi-pomidorkami.html