Wykonanie
C hrupi ą ca
ryba, pieczona w aromatycznej marynacie. Plus szaszłyki z soczyst ymi, delikatnie s ł odki mi
pomidork ami. Do przygotowania tego dania wykorzysta ł am dzwonka, bo s ą smaczne i pi ę knie wygl ą daj ą na
stole. N ajlepiej smakują, podane z kieliszkiem dobrego
wina. Polecam ł
ososia, t o smaczna, zdrowa
ryba. Najlepiej, ż eby uda ł o si ę Wam dosta ć ryb ę z dzikich po ł owów, a nie hodowlaną. Przygotowanie tego pysznego i wykwintnego dania jest bardzo proste .... Oto przepis ....Sk ładniki (na 4 osoby): 4 dzwonka
łososia, 1/2 łyżki
soli morskiej, 1-2 łyżeczki
suszonego oregano, 2 łyżki
oliwy z oliwek, sok z 1/2
cytrynyga łązki
pomidor ów koktajlowych;Przygotuj ryb ę : dzwonka ł
ososia op ł ucz, osusz, w ł ó ż do brytfanki.
Skrop oliw ą i
sokiem z cytryny (je ś li lubisz wytrawny smak marynaty). Posyp obficie zio ł ami i sol ą, przykryj foli ą, odstaw w marynacie na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzej do 250°C. Brytfank ę z ryb ą wstaw do gor ą cego piekarnika na 30-35 minut.
Pomidory : op ł ucz, pozostaw na ga łą zkach lub ponadziewaj na szpadki do szasz ł yków. Prze ł ó ż do brytfanki na 10 minut przed ko ń cem pieczenia ł
ososia. Po upieczeniu ryb ę delikatnie prze ł ó ż na talerze. Udekoruj pieczonymi
pomidorami koktajlowymi.