Wykonanie
Dni, godziny, minuty, sekundy mijają jak oszalałe. Przecież dopiero był początek wakacji miałam tyle
planów a teraz kilka dni i znów harówka od początku, na dodatek ze zdwojonym tempem. Szczerze boje się, jestem osobą przyzwyczajająca się bardzo szybko do danych spraw i sytuacji więc trudno jest mi się przestawiać. Dopiero na sam koniec zaczęłam korzystać z błogiej wolności dlatego
tarta na obiad :)

Składniki:ciasto:- 150g
mąki- 100g
masła-
jajko- szczypta
soli-
ser żółty ( u mnie
oscypek )Farsz:-
cukinia-
pomidory-
cebula-
papryka-
przyprawy:
ostra papryka,
pieprz,
sól, shoarma,
oreganoPrzygotowanie:

Suche składniki na ciasto łączymy następnie dodajemy
jajko i posiekane
masło, ugniatamy całość do stworzenia jednolitej masy, formujemy kulkę i wkładamy na 30 min do zamrażarki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Warzywa kroimy na mniejsze części, plastry, paski jak kto chce. Po upływie 30 minut wyjmujemy nasze ciasto, formę do tart smarujemy
masłem bądź
oliwą. Kulkę należy rozwałkować na blacie wysypanym
mąką a następnie przełożyć je na formę i ugnieść tak, żeby stworzyć kształt tarty. Tak przygotowany spód wkładamy na 10 minut do piekarnika. teraz wyjmujemy częściowo upieczone ciasto i układamy na nim warzywa i
ser, posypujemy je
przyprawami i znów do piekarnika tym razem na 30 minut. Gotowe :)
