Wykonanie
Jedno z moich ulubionych dań
makaronowych.
Orzechowy w smaku
razowy makaron, wyrazisty smak
oliwy, kwaskowate
pomidory, wyjątkowy
ocet balsamiczny, szczypta
brązowego cukru, a to wszystko doprawione suszonym
tymiankiem,
czosnkiem i
morską solą. No niebo w gębie - że się tak kolokwialnie wyrażę.
makaron razowy spaghetti
pomidorki koktajlowe na gałązce3 ząbki
czosnku3-4 gałązki suszonego
tymiankusól morska4 łyżki
oliwy z oliwek Monini ClassicoExtra Vergine1 łyżka
octu balsamicznegoszczypta
brązowego cukru- W brytfance układamy
pomidory. Polewamy je
oliwą z oliwek,
octem balsamicznym wymieszanym z
brązowym cukrem, doprawiamy
solą morską oraz
tymiankiem.
Czosnku nie obieramy ze skórki tylko całe ząbki układamy obok
pomidorków. Wstawiamy do piekarnika na około 25-35 minut. Możemy przygotować
pomidorki również na patelni. Postępujemy w ten sam sposób, tylko zamiast do piekarnika wstawiamy je na mały ogień i przykrywamy.-
Makaron gotujemy al dente.- Kiedy
pomidorki będą gotowe wyjmujemy je z piekarnika,
czosnek wyjmujemy z łupin, rozgniatamy i dokładnie mieszamy, aby połączył się z
oliwą, a następnie dokładamy do nich
makaron. Dokładnie obtaczamy go w powstałym na dnie brytfanki sosie.Smacznego:)