Wu wyjechał. A jak Wu wyjeżdża to ja gotuję. Szybko i bezmięsnie. I zazwyczaj jest to makaron. Tym razem wypróbowałam przepis Antonio Carluccio na makaron z pomidorkami koktajlowymi i bazylią. Nie sądziłam, że z tak niewielkiej ilości składników może wyjść coś tak pysznego.Składnikispaghetti, 100 gpomidorki koktajlowe, 200 gbazylia, 1/3 doniczkiczosnek, 4 ząbkioliwa z oliwekMonini, 4-5 łyżekwoda z gotowania makaronu, 1/3 szklankisól morska, świeżo mielony pieprzSposób przygotowaniaMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na oliwie przesmażyć czosnek pokrojony w plasterki. Pomidorki poprzekrawać na pół i dodać do czosnku. Chwilę smażyć i zalać wodą. Gotować, aż będą miękkie. Dołożyć makaron i posiekaną bazylię. Przyprawić solą i pieprzem. Spaghetti podawać z gałązka bazylii skropione oliwą.