Wykonanie
Chcesz zjeść
makaron inaczej, zapraszam do przepisu na spaghetti z
krewetkami. Delikatny aksamitny smak, który zadowoli najbardziej wymagających.Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki :
Krewetki tygrysie 1 opakowanie4 łyżki
oliwy z oliwek½
cytryny2 ząbki
czosnku (średniej wielkości)
Bazylia,
chili,
sól morska oraz
pieprz8
pomidorków koktajlowych
Makaron do spaghettiPrzygotowanie:Do szklanki wlewamy 2 łyżki
oliwy, wygniatamy sok połowy
cytryny i dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku.
Krewetki pukamy i osuszamy. Oprószamy je
solą oraz
pieprzem. Zalewamy je w pojemniku marynatą i zamykamy pojemnik( ja delikatnie potrząsnąłem pojemnikiem aby
krewetki ładnie obtoczyły się w marynacie.
Krewetki odstawiłem do lodówki na 12 h. Po upływie czasu na patelni rozgrzewamy 2 łyżki
oliwy, odsączone
krewetki wrzucamy na patelnię. Podsmażamy
krewetki,
między czasie gotujemy
makaron. Do
krewetek dolewamy naszą marynatę, która pozostała i doprawiamy całość
bazylią,
chili,
pieprzem oraz
solą. Na koniec dorzucamy na 5 min
pomidorki, dodajemy
makaron plus łyżkę
oliwy i całość dokładnie mieszamy na wolnym ogniu około 7 min. Spróbować i doprawić
solą i
pieprzem jeśli potrzeba.