Wykonanie
W upalne dni śniadania nie są chętnie zjadane, chyba że są to śniadania
truskawkowe. Takie przekonują nawet moje dzieci. Dziś przedstawiam wam moje cztery ulubione kanapki z
truskawkami. Pierwsza jest z
fetą i płynnym
miodem, druga z
czekoladą i
miętą, na trzeciej znajdziemy domowe
masło orzechowe - koniecznie solone, a czwarta okraszona jest
serem brie i musem z
truskawek. Nic tylko zjadać, zajadać, konsumować.On hot days breakfasts are not willingly eaten,unless it is a strawberry breakfast . Such convince even my children.
Today I present to you my four favorite sandwiches with strawberries . The first is with
feta cheese and liquid honey, the other with chocolate and mint,on the third 'll find homemade peanut butter - salted necessary, and the fourth is embellished with
brie cheese and strawberry mousse . Nothing but eat,tuck,consume.
pszenne pieczywofetatruskawkimasło czekoladoweświeża
miętapłynny
miódorzeszki ziemnesólbriecukier puder- Na
pszenne pieczywo układamy cieniutko pokrojoną
fetę i
truskawki, całość polewamy płynnym
miodem.- Przekrojoną na pół
bułkę smarujemy
masłem czekoladowym, układamy na nim
truskawki i świeże listki
mięty- Orzeszki wrzucamy do blendera z odrobiną
soli. Miksujemy do momentu uzyskana na w pół gładkiej masy (lubię, kiedy w
maśle jest odrobina chrupkości).
Masło rozsmarowujemy na
bułce, a następnie dekorujemy
truskawkami.-
Ser pleśniowy kroimy na cienkie plasterki i układamy na
pieczywie.
Truskawki miksujemy z
cukrem pudrem i odrobiną
cytryny. Polewamy sosem kanapkę.Smacznego:)