Wykonanie
- Tradycyjne?- Chyba tak, bo z
pomidorami,
makaronem.- Klasyczne?- Zdecydowanie, bo z
oregano,
czosnkiem.- Smaczne?- Jak najbardziej, bo klasyczne i tradycyjne, bez udziwnień.- Szybkie?- Bez dwóch zdań - wymieszać, usmażyć, poddusić, osolić, ugotować.- Jednym słowem?- polecam:)500 g mielonej
wieprzowiny (ja wybieram
łopatkę)4 ząbki
czosnku3 łyżeczki
suszonego oregano300 ml passata
sólpieprzchilli-
Mięso doprawiamy
solą, 2 posiekanymi ząbkami
czosnku, 1 łyżeczką
oregano, szczyptą
pieprzu. Wyrabiamy i lepimy pulpeciki.- Na patelni rozgrzewamy
oliwę i smażymy na niej pulpeciki, do momentu, w którym będą rumiane. Następnie zalewamy je passatą, odrobiną
wody. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
oregano i posiekanym
chilli. Dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z
makaronem lub świeżym
pszennym pieczywem.Smacznego:)