Sałatka z wędzonego kurczaka, kukurydzy i ryżu - wersja podstawowa, którą wszyscy znają i kochają u mnie ulega drobnej modyfikacji. Zamiast majonezu, który sprawia, że sałatka jest ciężka i tłusta dodaję dressing z jogurtu, miodu i musztardy. Efekt ocenicie sami.1 wędzone udko z kurczaka100 g ryżu ugotowane al dente1 puszka kukurydzy1 łyżka jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki miodu1/2 łyżeczki ostrej musztardysól i świeżo mielony pieprz do smaku- wędzone udko obieramy z mięsa, które kroimy w drobną kostkę- ryż ugotowany i ostudzony (ja gotuję go poprzedniego dnia) mieszamy z kurczakiem i kukurydzą- w miseczce mieszamy jogurt, miód i musztardę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku- wstawiamy do lodówki na kilka godzin- podajemy schłodzoną - wtedy smakuje najlepiejSmacznego:)