Wykonanie
Dzisiaj strona Restauracji Domowej w nowej odsłonie. Z tej okazji zaproponuję Wam kochani prostą
sałatkę ale wykwintną w smaku, gdzie
słodycz winogrona pląsa z charakterystycznym smakiem wędzonki i jak okazuje się, w tej
sałatce żadne smaki nie dominują a wspaniale komponują ze sobą, tworząc harmonię. Odpowiednio podana
sałatka może stać się
hitem imprezy, przyjęcia lub romantycznej kolacji we dwoje.
Składniki:- 1 torebka
ryżu,- 100 g
kukurydzy z puszki,- 80 g
czerwonej fasoli z puszki,- 250 g
winogron,- 3 łyżki
majonezu ( w wersji light- 2 łyżki
majonezu i 1 łyżka
jogurtu naturalnego),- kilka liści
sałaty lodowej lub
cykorii,-
sól i
pieprz do smaku.Sposób wykonania:
Ryż gotujemy na sypko,
Winogrona płuczemy, osuszamy i kroimy na pół,
Udka kurczaka :
mięso oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę,Do wystudzonego
ryżu dodajemy:
winogrona,
fasolę,
kukurydzę,
kurczaka,
majonez i mieszamy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Podajemy na liściach
sałaty lub
cykorii.