Wykonanie
Sałatka na początek wiosny - jak znalazł.
Pieprzna rukola, delikatna i słodka
gruszka, do tego słony
oscypek i wędzony
kurczak. Podane z najprostszym dressingiem na świecie. Lekka przekąska na
słoneczny dzień.1 garść
rukoli1
gruszkakilka plastrów
oscypka100 g wędzonego
kurczaka1/4 słodkiej
czerwonej papryki1 łyżeczka
oliwy1 łyżeczka
soku z limonki1/4 łyżeczki
musztardysólpieprzszczypta
cukru-
gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych,
rukole dokładnie płuczemy,
oscypka kroimy na cieniutkie plasterki (najlepiej wychodzą nożykiem do
serów lub obieraczką do warzyw),
kurczaka tniemy na cienkie plasterki, a
paprykę na paseczki- wszystkie składniki układamy na talerzu- w miseczce mieszamy
oliwę,
sok z limonki,
musztardę,
cukier,
sól i
pieprz do smaku- dressingiem polewamy
sałatkęSmacznego:)