Kotleciki200g mielonej piersi z kurczaka1 pęczek pietruszki2 ząbki czosnkusól, pieprz do smakuZielony majonez100 g majonezu1 pęczek koperku1 pęczek szczypiorku1 pęczek natki pietruszkisok z 1/4 cytrynyKotleciki:- do mielonej piersi z kurczaka dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i wyciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy do smaku pieprzem i solą,- na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu układamy małe kotleciki- smażymy z każdej strony po 2-3 minutyMajonez:- do blendera wkładamy majonez oraz wszystkie posiekane zioła, solimy i wyciskamy sok z cytryny- miksujemy tak długo, aż zioła puszczą kolor- po zakończeniu miksowania warto spróbować i jeszcze raz doprawićKotleciki są lekkie, można je usmażyć, ale również ugotować w lekko osolonej wodzie. Ja podaje je czasami z małymi bułeczki, jako mini hamburgery. Idealne na przyjęcia dla dorosłych i dla dzieci.Smacznego:)