Pin ItRoladki z bakłażana z kozim serkiem to idealna lekka przekąska lub lunch. To także doskonała propozycja na imprezę czy też grilla. Szybko się ją przygotowuje i spokojnie można ją zrobić parę godzin wcześniej i przechować w lodówce. Jeśli nie lubicie koziego serka, do przygotowania roladek możecie wykorzystać fetę lub zwykły serekśmietankowy.Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:1 duży bakłażan1 opakowanie koziego serkapomidorki koktajlowerukolaoliwa z oliwek EVocet balsamicznysól morskaświeżo zmielony pieprzWykonanie:Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia.Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.