Pin ItJeszcze rzutem na taśmę na blogu pojawia się ostatni przed Wielkanocą przepis na jajka. Na naszym świątecznym stole zawsze pojawiają się faszerowane jajka w różnych wersjach: z ciecierzycą,z żółtym serem i pomidorami, z pastą krabową i z pastą łososiową . W tym roku pojawi się jeszcze farsz przygotowany na bazie śmietankowego serka i koncentratu pomidorowego.Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:6 jajek ugotowanych na twardo4 łyżki serka śmietankowego4 łyżeczki koncentratu pomidorowego2-3 łyżki majonezusólpieprzrzeżuchaWykonanie:Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wkładamy do miski. Ucieramy je lub rozgniatamy widelcem z majonezem. Następnie dodajemy koncentrat, ser śmietankowy i przyprawy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką. Na wierzchu układamy rzeżuchę.