ßßß Cookit - przepis na Gulaszowa kwaśnica w smakach świata

Gulaszowa kwaśnica w smakach świata

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
1.5 kg kapusty kiszonej
1 kg mięsa wieprzowego z łopatki na gulasz
2 garści suszonych pomidorów
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska
1łyżka domowej roboty przyprawy do MOUSSAKI- oregano, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, płatki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka domowej przyprawy do sosu czosnkowego- prażone płatki czosnku, nasiona chilli, czosnek niedźwiedzi i lubczyk
2 łyżki oliwy z oliwek
2 duże cebule czosnkowe
PRZYGOTOWANIE:
Do misy multicookera dodać oliwę i ustawić program FRY (czas 10 minut). Następnie dodajemy posiekana w piórka cebulę i pokrojone w kostkę mięso. Obsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Po upływie tego czasu dodać do misy pozostałe składniki. Przemieszać. Ustawić program STEW (czas 1 godzina i 30 minut). Multicooker ma to do siebie, że mogę w nim przygotować przeróżne dania bez konieczności kontrolowania urządzenia. Tam się nic nie przypali :) Ten czas poświęcam dziecku.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/06/gulaszowa-kwasnica-w-smakach-swiata.html