Wykonanie

SKŁADNIKI:1.5 kg
kapusty kiszonej1 kg
mięsa wieprzowego z
łopatki na gulasz2 garści
suszonych pomidorów1 mały słoiczek
przecieru pomidorowego1 łyżka domowej
mieszanki przypraw BARBECUE-
czosnek granulowany,
cebula,
pieprz czarny,
papryka słodka,
gorczyca,
pietruszka,
papryka ostra,
jałowiec,
sól morska1łyżka domowej roboty
przyprawy do MOUSSAKI-
oregano,
cynamon,
goździki,
gałka muszkatołowa,
płatki czosnku,
liście laurowe i
ziele angielskie1 łyżka
słodkiej papryki1 łyżka domowej
przyprawy do
sosu czosnkowego- prażone
płatki czosnku, nasiona
chilli,
czosnek niedźwiedzi i
lubczyk2 łyżki
oliwy z oliwek2 duże
cebule czosnkowePRZYGOTOWANIE:Do misy multicookera dodać
oliwę i ustawić program FRY (czas 10 minut). Następnie dodajemy posiekana w piórka
cebulę i pokrojone w kostkę
mięso. Obsmażamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Po upływie tego czasu dodać do misy pozostałe składniki. Przemieszać. Ustawić program STEW (czas 1 godzina i 30 minut). Multicooker ma to do siebie, że
mogę w nim przygotować przeróżne dania bez konieczności kontrolowania urządzenia. Tam się nic nie przypali :) Ten czas poświęcam dziecku.
