Sałatka miał wyglądać zupełnie inaczej. Pierwotnie w planach w głowie miałam ją zrobić z mix'u sałat z roszponką, ale nie znalazłam tego w klepie. Miał być również granat i tego też nie dostałam :( dlatego wersja zmieniona nie mniej jednak wyszła bardzo smaczna :) Mało mam ostatnio czasu na gotowanie, dlatego teraz posty będę dodawać co weekend :)1 łyżka musztardy Dijon1 łyżka miodu1 łyżeczka czerwonego octu winnegoszczypta przypraw: sól, pieprz, oregano i bazyliaoliwa z oliwekDo miseczki nalewamy oliwę a do niej dokładamy pozostałe składniki i mieszamy. Odstawiamy na godzinę żeby zgęstniało i znowu mieszamy. Sos wyjdzie dość gęsty.1/2 główki salaty lodowej lub jak miało być początkowo 1 opakowanie mixu sałat z roszponką2 piersi z kurczaka8 pomidorów koktajlowych zebra1/2 cebuli czerwonej1 opakowanie sera feta z ziołami1 papryka czerwona1 ogórek zielony4 figi1 opakowanie Knorr Kurczak z Patelni ZobaczbazyliaWarzywa, owoce i mięso myjemy. Mięso oczyszczamy i marynujemy wedle zaleceń producenta. Zamykamy w torebce do smażenia i smażymy. Po usmażeniu kroimy na kawałki. Odkładamy na bok.Umytą sałatę kroimy w paski. Jest to pierwsza warstwa sałatki. Później dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka i paprykę. Przekrojone na pół pomidory oraz pokrojony w kostkę ser feta. Cebulę kroimy na krążki. Umyte figi przekrawamy na 4 równe części, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Wsadzamy do piekarnika na 30 minut 80 stopni z opcja góra-dół. Gdy figi będą gotowe na sałatkę kładziemy kawałki kurczaka i figi. sałatkę polewamy sosem.Smacznego !!!