Składniki:1 opakowanie mixu sałat250 g pomidorów koktajlowych1 cebula400 g krążków z kalmara200 g sera greckiego do sałatek4 łyżki oliwy z oliweksól i pieprz do smakuMarynata do kalmarów1 łyżeczka chilli1 łyżeczka pieprzuziołowego2 ząbki czosnku posiekane2 łyżki posiekanej natki pietruszki3 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanie:Kalmary dokładnie myjemy i przekładamy do miski gdzie zalewamy kalmary marynata i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.Sałatę, pomidory i cebulę myjemy. Sałatę przekładamy do większej miski, dodajemy pokrojone na pół pomidory koktajlowe oraz posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojony z kostkę ser grecki. Zalewamy wszystko 4 łyżkami oliwy.Kalmary przekładny na rozgrzaną patelnię i smażymy około 10 minut. Przesypujemy do sałatki i mieszamy.Smacznego !!!