Moja ukochana cukinia (jeszcze z ogródka Teściowej) znów w towarzystwie makaronu, tym razem jednak w wersji dla mięsożerców - z boczkiem.I chociaż u mnie wersja z boczkiemszynkowym (czyli prawie bez tłuszczu) - oczywiście każdy mniej dietetyczny się nada ;)SKŁADNIKI300g makaronu spaghetti200g boczku3 ząbki czosnku2 małe cukiniesól, pieprzoliwa z oliwek50g parmezanuPRZYGOTOWANIESpaghetti gotujemy al dente - zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni - jeśli kanapkowy - na niewielkiej ilości tłuszczu. Zrumieniony boczek zdejmujemy z patelni. Siekamy drobno czosnek. Wraz z cukinią pokrojoną w półplasterki podsmażamy na oliwie.Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy podsmażony boczek. Smażymy razem kilka minut.Zdejmujemy całość z patelni i przesmażamy na niej chwilę odcedzony makaron (żeby.całość nie była zbyt sucha).Podajemy makaron z boczkiem i cukinią- całość posypujemy startym parmezanem.Smacznego :)