Z serii dań błyskawicznych - grillowany kurczak z fetą - szybko i przepysznie - a do tego naprawdę dziecinnie proste :)SKŁADNIKIpiersi z kurczaka (tyle ile potrzebujemy :))feta - po grubym plastrze (ok.40g) na każdą pierśsok z cytrynysólpieprzpapryka słodkamajeranek (lub inne ulubione zioła)oliwa z oliwekPRZYGOTOWANIEPiersi myjemy i usuwamy tłuszcz i błony . Lekko rozklepujemy. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Skrapiamy oliwą z oliwek.Możemy dodać więcej oliwy i marynować - jeśli mamy trochę czasu do grilla w ogrodzie - lub też przygotowywać bezpośrednio :) Grillujemy z dwóch stron - na grillu lub patelni grillowej , czy też w piekarniku - aż mięso będzie upieczone. Na gorącym kurczaku kładziemy grube plastry fety, możemy lekko rozgnieść ser widelcem . Podajemy z czym lubimy :) Najlepiej z sałatami. Pyszne danie gotowe.SMACZNEGO !!!