Dzisiejszy przepis to przepis na bardzo łatwy i szybki jabłecznik.Jego przygotowanie trwa tyle, ile nagrzanie się piekarnika do 170 stopni i nie wymaga doświadczenia w pieczeniu - wyjdzie KAŻDEMU :)SKŁADNIKI1 kg jabłek1,5 szklanki mąki1,5 szklanki cukru4 jajka1 łyżka proszku do pieczeniaskórka otarta z 1 cytrynycynamonmasło i bułka tarta do tortownicycukier puder do posypaniaPRZYGOTOWANIEW mikserze ucieramy jajka z cukrem.Dodajemy skórkę z cytryny oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy ciasto.Jabłka kroimy w plasterki.Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Wlewamy 1/3 ciasta. Układamy dwie warstwy jabłek,posypując je cynamonem.Zalewamy resztą ciasta.Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.Pieczemy ok. 55 minut z termoobiegiem.Posypujemy cukrem pudrem.PROSTO I SMACZNIE !!!