ßßß
Cookit - przepis na Jabłka pod biszkoptem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jabłka pod biszkoptem
Składniki
Jabłko
Jajko
Cukier
Mąka
Cukier puder
Cynamon
Cukier wanilinowy
Masło
Bułka tarta
Proszek do pieczenia
Wykonanie
Kolejne wydanie słynnej szarlotki. W takim wykonaniu wydaje się jakby lżejsza, równie pyszna i bardzo prosta w wykonaniu.
Składniki:6
jabłek
3
jajka
9 łyżeczek
cukru
5 łyżek
mąki
cukier puder
cynamon
cukier wanilinowy
łyżka
masła
łyżka
tartej bułki
½ łyżeczki
proszku do pieczenia
Wykonanie:Tortownicę wysmarować
masłem
, posypać
tartą bułką
.
Jabłka
obrać, przekroić na połowy i posypać
cynamonem
. Połówki
jabłek
ułożyć przekrojem do góry. Ubić sztywną pianę z
białek
, dodać
cukier
, wymieszać z
żółtkami
i
mąką
.
Ciastem
oblać
jabłka
. Piec w piekarniku w temp. 160 stopni przez ok. 30-40 minut. Podawać z
cukrem pudrem
lub
bitą śmietaną
.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/04/jabka-pod-biszkoptem.html
Przepisy powiązane
Żona w pracy , mąż piecze... ps. najszybsze i najprostsze ciasto jakie znam
Prosty i szybki jabłecznik
Ciasto jabłkowe pod kruszonką
Pleśniak jabłkowy
Szarlotka najłatwiejsza
Składniki powiązane (0)