ßßß
Cookit - przepis na Biszkopt z budyniem i musem truskawkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biszkopt z budyniem i musem truskawkowym
Składniki
Jajko
Mąka
Cukier
Proszek do pieczenia
Wanilia
Mleko
Masło
Cukier wanilinowy
Galaretka truskawkowa
Truskawka
Biszkopty
Wykonanie
Delikatny
biszkopt
przełożony masą budyniową,a wszystko otulone musem z
truskawek
...Ciasto jest bardzo smaczne,do tego ten zapach
truskawek
...Skusicie się?Składniki:6
jajek
1 szklanka
mąki
1 szklanka
cukru
2 łyżki
cukru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
2 budynie
waniliowe
500 ml
mleka
250 g
masła
2 opakowania
cukru wanilinowego
3
galaretki truskawkowe
1l zmiksowanych
truskawek
Przygotuj
biszkopt
.
Białka
ubij, dodaj
cukier
i 1 opakowanie
cukru wanilinowego
.Powoli dodawaj
żółtka
. Pod koniec ubijania dodaj
mąkę
i
proszek do pieczenia
. Ciasto przełóż do formy i piecz w 180 C przez ok. 30 - 35 minut.
Biszkopt
wystudź i przekrój na pół.
Budyń
rozmieszaj w 1/2 szklanki
mleka
. Resztę
mleka
zagotuj z
cukrem wanilinowym
i 2 łyżkami
cukru
.Ugotuj
budyń
i wystudź.Przestudzony
budyń
utrzyj z
masłem
. Wyłóż na spód
biszkoptu
,rozsmaruj i przykryj drugim plackiem.
Truskawki
przełóż do garnka i gotuj przez chwilę.Dodaj
galaretki
,wymieszaj. Ostudź i przełóż do lodówki aby mus stężał.Tężejący mus wylej na wierzch ciasta.
Źródło:
http://aroundtheflavors.blogspot.com/2015/07/biszkopt-z-budyniem-i-musem-truskawkowym.html
Przepisy powiązane
Znowu...
Smacznego
Tort Orbita
Ciasto z budyniem i truskawkami
Gofry belgijskie
Składniki powiązane (0)