ßßß
SKŁADNIKI:mąka 300 gcukier 3 łyżkimasło 100 gjajka 2 sztproszek do pieczenia 1 łyżeczkacukier z wanilią 1 łyżeczkatruskawki 300 gbudyń 1 opakowaniemleko 400 mlPRZYGOTOWANIE:Mąkę wymieszać z cukrem , proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Dodać jajka oraz ciepłe masło. Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto. 1/4 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki.Tortownicę moja 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć ciasto. Następnie przygotować budyń wg instrukcji na opakowaniu. Zmniejszyć ilość mleka z 500 ml na 400 ml. Truskawki umyć i pokroić. Na ciasto wylać budyń – nie musi być zimny, ułożyć owoce i posypać kawałkami schłodzonego ciasta. Jeżeli ciasto jest twarde , dla ułatwienia można zetrzeć je na tarce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temp 180 stopni. Ciasto kroić dopiero po wystudzeniu. Smacznego:)zapraszam na KONKURS , w którym do wygrania fartuszek Cookie: