Wykonanie
Nie możliwe ? A jednak! Tak tak,,jedyne co będziecie potrzebować,to blaszka do pieczenia i łyżka.Ciasto równie dobrze możecie podać w święta.Wystarczy,że zrobicie polewę np
czekoladową i udekorujecie np
migdałami lub
orzechami. Na prawdę polecam. Musiałam śpieszyć się ze zdjęciami bo ciasta co chwila ubywało :D
Składniki suche:3 łyżki
kakao1 szklanka
cukru1 1/2 szklanki
mąki1/2 łyżeczki
soli1 łyżeczka
proszku do pieczeniaSkładniki mokre:5 łyżek
oleju rzepakowego1 szklanka
wody1 łyżeczka
octu1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegoPrzygotuj średniej wielkości kwadratową blaszkę i wyłóż ją papierem do pieczenia.Piekarnik nastaw na 175 stopni.
Suche składniki przełóż do blaszki i wymieszaj.Zrób 3 wgłębienia ,dwa mniejsze i jedno większe.Do jednego wgłębienia wlej
ocet,do drugiego ekstrakt
waniliowy a do największego
olej.Całość polej
wodą i dokładnie wymieszaj.
Przełóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok 35 minut,do suchego patyczka.