Nietypowy wygląd tego ciasta oraz połączenie czekoladowej pierzynki z serem, sprawiają, że "poduszka" jest idealna jako podwieczorek przed snem.składniki:500 g serku homogenizowanego200 g mąki150 g cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia125 ml oleju5 jaj3 łyżki gorzkiego kakao125 ml wody1 opakowanie budyniu waniliowego100 g cukruSposób przyrządzenia:Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni.Białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z drugą połową cukru na puszystą masę, dodajemy olej i wodę, ponownie ucieramy. Łączymy obie masy. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao do mas. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.Budyń waniliowy, cukier i serek homogenizowany ucieramy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na masę kakaową, tworząc kratkę.Pieczemy 40 min.