Wykonanie
Brownie- Ostatnio jedno z moich ulubionych ciast,proste i szybkie.Blaszka znikła w przeciągu kilku godzin..Nie ma możliwości żeby nie smakowało :)
Składniki:4
jajkaszklanka roztopionego
masła2 szklanki
cukru (takie niepełne)1 łyżeczka
soliokoło 3/4 szklanki
kakao1 szklanka
mąki2 łyżeczki ekstraktu
waniliowegopłatki migdałów 50 gWłączamy piekarnik i nastawiamy na 175 stopni.Do miseczki wsypujemy
cukier i dodajemy
masło. Miksujemy przez około 3 minuty na średnich obrotach. Dodajemy
jajka i mieszamy do połączenia składników.Do masy jajecznej przesiewamy
mąkę wraz z
kakao,mieszamy.Dodajemy
sól,ekstrakt
waniliowy i
migdały*. Dokładnie mieszamy.Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy 25-30 minut. Studzimy.*-
migdały możemy zastąpić drobno posiekanymi
orzechami włoskimi