ßßß
 
            
         wegańska, bezglutenowa- 300 g ugotowanego zielonego groszku- sok z połowy cytryny- mała garść mięty- 1 łyżeczka pasty tahina- oliwa- sól, pieprz- do podania: garść uprażonych ziaren słonecznikaUgotowany groszek miksujemy z pozostałymi składnikami.Solimy i pieprzymy do smaku. W razie gdyby pasta była zbyt gęsta rozrzedzamy ją oliwą lub wodą.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Pastę serwujemy w temperaturze pokojowej (najlepiej wyciągnąć ją z lodówki na godzinę przed podaniem), polaną oliwą i posypaną garścią uprażonych ziaren słonecznika.Smacznego!
wegańska, bezglutenowa- 300 g ugotowanego zielonego groszku- sok z połowy cytryny- mała garść mięty- 1 łyżeczka pasty tahina- oliwa- sól, pieprz- do podania: garść uprażonych ziaren słonecznikaUgotowany groszek miksujemy z pozostałymi składnikami.Solimy i pieprzymy do smaku. W razie gdyby pasta była zbyt gęsta rozrzedzamy ją oliwą lub wodą.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Pastę serwujemy w temperaturze pokojowej (najlepiej wyciągnąć ją z lodówki na godzinę przed podaniem), polaną oliwą i posypaną garścią uprażonych ziaren słonecznika.Smacznego!