Wykonanie
Dzisiaj zupełnie inna odsłona
zielonego groszku - odświeżająca pasta z dodatkiem tahiny i
mięty . Ma dosyć oryginalny smak, ale gwarantuję, że miłośnicy
mięty będą zachwyceni.
wegańska, bezglutenowa- 300 g ugotowanego
zielonego groszku- sok z połowy
cytryny- mała garść
mięty- 1 łyżeczka pasty tahina-
oliwa-
sól,
pieprz- do podania: garść uprażonych
ziaren słonecznikaUgotowany
groszek miksujemy z pozostałymi składnikami.Solimy i
pieprzymy do smaku. W razie gdyby pasta była zbyt gęsta rozrzedzamy ją
oliwą lub
wodą.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Pastę serwujemy w temperaturze pokojowej (najlepiej wyciągnąć ją z lodówki na godzinę przed podaniem), polaną
oliwą i posypaną garścią uprażonych
ziaren słonecznika.Smacznego!