Wykonanie
Bardzo smaczna
sałatka.
Młody bób nie wymaga długiego gotowania, według mnie wystarczą mu 4 minuty. Lubię, gdy taki
młody bób jest jeszcze lekko twardawy. Jeżeli uważacie że dla Was jest zbyt twardy - przedłużcie czas gotowania. Można jeść ze skórką, ale ja wolę
bób obrany. Chociaż w trakcie obierania i tak zjadam część skórek :). Obieranie
bobu może nie jet najprzyjemniejsze, ale warto się pomęczyć. Tak przygotowany
bób jest bardzo dobry.

składniki1 kg
bobu2 - 3 ząbki
czosnkusól1/4 łyżeczki
pieprzu4 - 5 łyżek
oliwy z oliwekpęczek
koperkupłatki papryki do posypania - opcjonalnie.przygotowanie
Bób opłukać, zalać wrzątkiem, gotować 4 - 5 minut - tak długo, aż
bób będzie odpowiednio miękki. Odcedzić, przestudzić , obrać.
Czosnek i
koperek posiekać.
Oliwę wymieszać z
czosnkiem,
koperkiem,
sola i
pieprzem. Taką
oliwą polać
bób, wymieszać. Posypać
płatkami papryki i podawać Smacznego!





