Wykonanie
Łosoś to zdecydowanie moja ulubiona
ryba - nie potrzeba wielu składników, by stworzyć z niego pyszne danie. Jakiś czas temu przyrządziłam go w papilotkach z warzywami, tym razem postawiłam na klasyczne połączenie
cytryny i
koperku. Danie podałam z surówką i pieczonymi
ziemniakami. Smacznego:) dla 2 osób:dwa kawałki
łososia (filet),kilka plasterków
cytryny,kila gałązek
koperku,
sól,
pieprz, granulowany
czosnek,papier do pieczeniaZ papieru do pieczenia wyciąć prostokąt na tyle duży, by dało się w niego zawinąć
rybę. Każdy kawałek ułożyć na osobnym kawałku papieru, przyprawić, nałożyć plastry
cytryny i
koperku. Zawinąć szczelnie w ciasną paczuszkę, piec w 180 stopniach ok. 25 minut.