Wykonanie
Uwielbiam testować nowe przepisy i odkrywać nowe połączenia smakowe. Bardzo cenię sobie jednak tradycyjną kuchnię, a jednym z moich ulubionych dań jest
sałatka jarzynowa. Lubię ją
między innymi za to, że świetnie ,,czyści" lodówkę z resztek warzyw - kiedy mam dużo
włoszczyzny, używam jej do przygotowania domowego
bulionu, a po ugotowaniu, z jarzyn przyrządzam dzisiejszą
sałatkę. Smacznego:) na 4 porcje:2 ugotowane na twardo
jajka,ćwierć małego
pora (biała część),ugotowane warzywa: dwie duże
marchewki, 3-4
ziemniaki, duża
pietruszka, ćwierć małego
selera,łyżka lub dwie
groszku,opcjonalnie łyżka lub dwie
kukurydzy,opcjonalnie dwa małe
ogórki kiszone,opcjonalnie pół dużego
jabłka,kilka łyżek
majonezukilka łyżeczek
musztardy,
sól,
pieprzWarzywa,
jabłko i
jajka pokroić w kostkę, dodać
groszek lub/i
kukurydzę. Dobrze wymieszać z
majonezem i
musztardą, doprawić.