ßßß
4 cukinie500 dag mięsa mielonego4 ząbki czosnku100g ryżu2 duże cebule100g sera feta100g żółtego sera20 czarnych oliwekpieprz, sól, tymianek, oregano, rozmaryn1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.2. Cebule smażymy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oleju. Dodajemy mięso, smażymy, następnie przyprawiamy sola, pieprzem oraz ziołami według uznania (im więcej ich dodamy tym bardziej intensywny będzie smak potrawy). Dodajemy pokruszony ser feta, smażymy do momentu aż ser się rozpuści i woda z niego odparuje. Do farszu dodajemy ugotowany ryż i 50g startego żółtego sera. Mieszamy.3. Cukinie przekrawamy na pół. Z pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Każdą część cukinii napełniamy farszem, posypujemy pozostałym żółtym serem, na wierzch układamy przekrojone na pół oliwki.4. Cukinie zapiekamy przez 45 minut w temperaturze 190 stopni.

