Ciekawy sposób na wykorzystanie cukinii i zutylizowanie resztek mięsa i ryżu. Danie proste, nie wymagające zbyt wiele pracy, a przy tym smaczne. Farszem można z powodzeniem nadziewać inne warzywa, jak np. paprykę. Polecam.Składniki:2 cukiniewydrążony środek z jednej cukinii50 g suchego ryżu1 mała cebulka150 g mięsa mielonegosól, pieprzser żółty1 łyżka przecieru pomidorowegoCukinie przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć środki łyżeczką. Zawartość z jednej cukinii umieścić w misce. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso usmażyć z cebulą. Wszystkie składniki wymieszać, dodać przecier pomidorowy i doprawić solą oraz pieprzem. Nałożyć farsz do cukinii i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez ok. 40 minut, 5 minut przed końcem na wierzch cukinii położyć ser żółty. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.Przepis bierze udział w akcji:Ewka