Wykonanie
Już chyba kiedyś
pisałam, że lubię wszelkie "mazidła" do
chleba :))Pasty, pasztety i wszelakie smarowidła - warunek: domowej roboty :)Szczególnym apetytem darzę wszystkie pasty z dodatkiem moich ulubionych
jajek. Wypierają one u mnie w 100% najwyższej jakości
wędliny. Jeśli więc znudziła wam się pospolita
szynka na kanapkach gorąco polecam właśnie pasty. Na blogu jest już ich kilka, znajdziecie je w zakładce Pasty i smarowidła . Dziś dochodzi kolejna.Delikatna pasta z
twarogu,
jajka, wzbogacona tylko o
rzodkiewkę i
koperek. Pyszna i prosta ... zjadasz jedną kanapkę i nie sposób oprzeć się kolejnej.Do dowód na to, że smak zazwyczaj tkwi w prostocie :))
Składniki:3 ug otowane
jajka4
rzodkiewki3 łyżki zmielonego
twarogukopereksólpieprzWykonanie:
Jajka i
rzodkiewkę ścieramy na tarce na oczkach. Dodajemy zmielony
twaróg, posiekany
koperek,
sól i świeżo zmielony
pieprz. Ponieważ mielony
twaróg na dość rzadką konsystencję nie dodaję już do niego
śmietany ani
jogurtu. Jeśli będziemy robić pastę z
twarogu niemielonego musimy dodać trochę
śmietany lub
jogurtu, dla uzyskania bardziej smarownej konsystencji.