Wykonanie
Nie uważacie, że surówki z pekinki są fantastycznym pomysłem na obiadowy dodatek? Mięciutkie, chrupiące, szybkie do zrobienia no i oczywiście pyszne. O ile tylko mamy w domu pekinkę, to kombinacji napyszną surówkę są tysiące.U mnie znajdziecie wcześniejsze przepisy na surówkę z pekinki,
jajek i
pomidora, zieloną surówkę z pekinki,
groszku i
ogórka, surówka z pekinki,
marchewki i
pędów bambusa, surówka z pekinki,
marchewki i
selera naciowego .Dziś dorzucam do kolekcji kolejny przepis:))
Składniki:1/2 k
apusty pekińskiej2 średnie
marchewki1 mała puszka
kukurydzy (200g)2 -3
ogórki konserwowe1
cebula1 łyżka
majonezu1 łyżka
jogurtu greckiegosólpieprzcukierWykonanie:
Kapustę szatkujemy.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce, na dużych oczkach.
Ogórki kroimy w cienkie plasterki.
Kukurydzę odsączamy.
Cebulę kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy
przyprawy do smaku oraz
majonez i
jogurt. Po wymieszaniu wstawiamy do lodówki na 30 minut.