ßßß Cookit - przepis na ŚLEDŹ PO WĘGIERSKU

ŚLEDŹ PO WĘGIERSKU

nazwa

Wykonanie

Szukaj na blogu
poniedziałek, 31 grudnia 2012
Składniki :
5-7 płatów matiasa
2 cebule
1/2 czerwonej papryki
ogórki konserwowe
100g pieczarek
1/4 szkl oleju
3 łyżki koncentratu pomidorowego
papryka ostra
papryka słodka
sól
pieprz
Wykonanie:
Cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki. Smażyć ok 10 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wystudzić. Namoczone wcześniej matiasy przekładać warstwami sosu. Schłodzić w lodówce
Drukuj
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2012/12/sledz-po-wegiersku.html