ßßß
Cookit - przepis na Pieczeń rzymska z jajem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pieczeń rzymska z jajem
Składniki
Mięso mielone wieprzowe
Mięso
Jajko
Cebula
Czosnek
Masło
Olej
Bułka tarta
Papryka ostra
Majeranek
Tymianek
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Musztarda
Wykonanie
Pieczeń można podawać na ciepło jako danie główne w towarzystwie
ziemniaków
i surówki oraz na zimno do kanapek lub jako przystawka z
sosem chrzanowym
lub
musztardowym
. W każdym wydaniu pieczeń smakuje wyśmienicie.
Składniki1 kg
mięsa mielonego wieprzowego
( najlepiej samemu zmielić
mięso
)2 surowe
jajka
duża
cebula
2 ząbki
czosnku
masło
lub
olej
do smażenia2 łyżki
bułki tartej
słodka,
ostra papryka
łyżeczka
majeranku
,
tymianku
,
natki pietruszki
sól
,
pieprz
do smaku3-4
jajka
ugotowane na twardołyżeczka
musztardy
Wykonanie:
Mięso
wymieszać z
jajkami
, podsmażoną, drobno posiekaną
cebulą
,
przyprawami
oraz
tartą bułką
.Doprawić do smaku.Podłużną foremkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową.Wyłożyć 1/2 masy
mięsnej
Ułożyć
jajka
jedno obok drugiego.
Jajka
przykryć drugą połową masy
mięsnej
.Uformować pieczeń.Wierzch posmarować
musztardą
, po czym zawinąć folię.Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec ok 50 minut.Odkryć folię i dopiec pieczeń aż wierzch się przyrumieni.Smacznego
Źródło:
http://smakowiciewmojejkuchni.blogspot.com/2014/05/pieczen-rzymska-z-jajem.html
Przepisy powiązane
Tradycyjne kotleciki
Tradycyjne kotleciki
Tradycyjne kotleciki
Tradycyjne kotleciki
Tradycyjne kotleciki
Składniki powiązane (0)