ßßß
Składniki: na ciasto:200 g mąki100 g masłaszczypta soli1 jajko40 g startego żółtego seranadzienie:seler naciowy2 jajkaok 80 g boczku wędzonego (lub więcej)- pokrojonego w kawałki100 g sera fetapieprzolej do smażeniaWykonanie:Składniki na ciasto połącz w misce, wyrób, uformuj kulkę i wstaw do lodówki na ok 20 minut. W tym czasie podsmaż boczek aż stanie się lekko chrupiący. Seler pokrój w paski i podsmaż na odrobinie oliwy. Smaż go aż stanie się miękki. Boczek i seler odstaw do przestygnięcia. Do miski wsyp seler i boczek i połącz je z serem. Dodaj jajka i pieprz. Wymieszaj.Ciasto na tarte wyjmij z lodówki i wylep min kokilki. Możesz także zrobić jedną dużą tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Podpiecz je w piekarniku w temp. 180 stopni przez 10 minut. Po tym czasie wypełnij kokilki nadzieniem i piecz kolejne 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.Smacznego!