ßßß
Składniki:150 g ugotowanego ryżu1 duża marchewkapół główki brokuła1 jajkosos sojowypieprzpapryczka chili (użyłam małej papryczki tajskiej- piekielnie ostra- więc papryczki dodajcie wg upodobań)olej kokosowyWykonanie:Marchewkę umyj i obierz. Pokrój w cienkie plastry. Brokuła podziel na małe różyczki. Do woka wlej odrobinę oleju kokosowego wrzuć papryczkę chili drobno posiekaną i smaż ją kilka sekund. Następnie dodaj warzywa i dopraw pieprzem. Smaż je przez chwilę aż zmiękną. Gdy będą gotowe przełóż je na talerz. Do woka wrzuć ryż dodaj sos sojowy i smaż przez chwile. Jajko rozbij do małej miski i dobrze je wymieszaj. Wrzuć je na patelnię i mieszaj szybko (żeby nie wylądować z jajecznicą). Jajko oblepi ryż i się zetnie. Gdy to się stanie przełóż ryż na talerz i dodaj warzywa.Smacznego!