Wykonanie
Właśnie odkryłam, że niemal wszystkie moje ostatnie przepisy to przepisy na jakiś krem. Trudno. Tak bywa. Nie kontroluję tego jak widać.. No ale...były już kremowe zupy a teraz czas na kremowe śniadanie.
Powiem szczerze że byłam lekko zaskoczona kiedy przeglądając blogi
śniadaniowe natrafiałam bez przerwy na krem jaglany. Postanowiłam zrobić go w końcu i przekonać się czy faktycznie jest nad czym piać z zachwytu. I
powiem szczerze przepadłam. Jem go od kilku dni bez przerwy. Wieczorem gotuję i miksuję
kaszę a rano tylko dodaję
owoce. Zrobiłam już różne wersje smakowe ale ta na
mleku kokosowym smakuje mi najbardziej. Bardzo fajnym pomysłem jest także dodanie
żurawiny. Zresztą kombinujcie
orzechy czy
owoce- świeże lub suszone będą tutaj znakomite.
Składniki:1 szklanka nieugotowanej
kaszy jaglanejok 2 szklanki
mleka kokosowego (lub zwykłego)pół
mangołyżeczka ciemnego
kakaogarść
migdałówWykonanie:
Kaszę dobrze wypłucz. Nawet kilkakrotnie. Gotuj ją w
mleku aż stanie się miękka. Następnie zmiksuj na gładki krem. Zajmie to chwilę- inaczej będą grudki. Dodaj
kakao i wymieszaj. Ja nie słodzę już
kaszy wydaje mi się to zbędne ale możesz to zrobić:)
Mango pokrój w kawałki i dodaj do
kaszy. Posyp
migdałami. Krem jest dobry zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno.Smacznego!